Informatie - Cursusaanbod - Consultatie - Agenda - Aanmelden - Links - Contact - Help Blended cursus Autisme in de basisonderwijs en voortgezet onderwijsBovenstaand cursusaanbod is aangepast aan digitale mogelijkheden, dit heeft geresulteerd in blended learning autismecursussen een combinatie van face-to-face en online leren: De cursussen hebben qua opbouw veel overeenkomsten, maar de thema's en casuïstiek zijn anders. Grofweg bestaan de cursussen uit:
Cursisten die dat willen kunnen voor extra verdieping terecht in de online bibliotheek voor meer filmbeelden, artikelen, websites, app’s, boeken- en filmtips. Autisme in het basisonderwijsDoelgroep: basisschoolleerkrachten en intern begeleiders. Na het volgen van de cursus ben je in staat om autisme beter te herkennen, te begrijpen en aan te sluiten bij de onderwijsbehoefte van de leerling. De zelfstudie bestaat uit het bestuderen van literatuur (ca. 4 uur) en het maken van online- en praktijkopdrachten (ca. 10 uur) Tijdens de drie bijeenkomsten ga je samen aan de slag met de thema’s van de zelfstudie. Van de cursusleiding krijg je praktijkgerichte handelingssuggesties die je direct de volgende dag in de klas kunt toepassen. Tijdens de intervisie en op het forum is er ruimte om ervaringen en kennis uit te wisselen. Bij het met goed gevolg afsluiten van de cursus ontvang je een certificaat. We stellen hieraan de volgende voorwaarden:
Autisme in het voortgezet onderwijsDoelgroep: docenten, mentoren en zorgcoördinatoren in het voortgezet onderwijs Na het volgen van de cursus ben je in staat om autisme beter te herkennen, te begrijpen en ermee om te gaan. De zelfstudie bestaat uit het bestuderen van literatuur (ca. 4 uur) en het maken van online- en praktijkopdrachten (ca. 10 uur). Tijdens de drie bijeenkomsten ga je samen aan de slag met de thema’s van de zelfstudie. Van de cursusleiding krijg je praktijkgerichte handelingssuggesties die je direct de volgende dag in de klas kunt toepassen. Tijdens de intervisie en op het forum is er ruimte om ervaringen en kennis uit te wisselen. De eerste bijeenkomst gaat over het aanpassen van je communicatie aan de leerling met autisme. In de tweede bijeenkomst ga je je verdiepen in specifieke leerproblemen bij autisme, waarbij de onderwijsbehoefte centraal staat. Het omgaan met probleemgedrag komt in de derde bijeenkomst aan de orde. Bij het met goed gevolg afsluiten van de cursus ontvang je een certificaat. We stellen hieraan de volgende voorwaarden:
Basiscursus Autisme in de klas voor het (V)SO en POIn deze basiscursus wordt, door middel van activerende didactiek, aandacht besteed aan wat het nu betekent om les te geven aan een leerling met ASS. InhoudDe basiscursus bestaat uit 5 bijeenkomsten, die elk 2 ½ uur duren. Onderwerpen die besproken worden zijn: theorieën over autisme spectrum stoornissen, communicatie, structureren, didactiek en gedragsproblemen. |
||
|