Informatie - Cursusaanbod - Consultatie - Agenda - Aanmelden - Links - Contact - Help

 Agenda

Lezing

Autisme, hoe zit dat?

SOTOG organiseert samen met het Steunpunt Autisme Twente e.o. de lezing “Autisme, hoe zit dat?” met gastspreekster Nynke Zuurmond. Wij nodigen u daarvoor van harte uit.

De lezing
Steeds meer mensen krijgen de diagnose autisme, maar wat houdt dat eigenlijk in?

Dat dacht ik ook toen ik vier jaar geleden mijn diagnose kreeg. Net zoals veel mensen had ik het stereotype beeld van Rain Man in mijn hoofd, alleen voldeed ik niet aan dat beeld. Maar hoe zit het dan wel, want mijn belevingswereld is toch vaak anders dan die van mensen zonder autisme.

Voor veel mensen is het soms lastig om zich voor te stellen hoe iemand met autisme de wereld ziet en/of ervaart. Wat is autisme? Hoe werkt het precies? Dat zijn precies de onderwerpen die tijdens deze avond besproken gaan worden.

Ik geef regelmatig lezingen en door het inzetten van mijn ervaringsdeskundigheid heb ik de mogelijkheid om het beeld dat mensen van autisme hebben te vergroten, uitleg te geven over wat het inhoudt, begrip te creëren en ik kan dan ook aangeven dat iemand meer is dan zijn of haar autisme en nog steeds veel kan bereiken.

Laat je inspireren tijdens deze lezing over: “Autisme, hoe zit dat?” Met veel praktijkverhalen maak ik duidelijk hoe autisme eruit kan zien. Er is tijdens deze avond voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Wie is Nynke Zuurmond?
Ik ben Nynke Zuurmond, getrouwd en moeder van 2 jongens. Nadat bij mijn oudste zoon in 2012 de diagnose autisme werd vastgesteld, ben ik mijzelf gaan verdiepen in de wereld van autisme. Niet wetende dat bij mij een aantal jaren later, in 2014, ook de diagnose autisme zou worden vastgesteld.

Ik ben heel dankbaar dat ik de diagnose heb gekregen, want het verklaarde eindelijk waarom ik steeds zo vast liep in mijn leven. Waarom ik tegen dingen aanliep die andere mensen zo ogenschijnlijk makkelijk afgaan en waarom de therapieën en sova-trainingen die gebaseerd waren op vorige diagnoses niet helpend waren op lange termijn. Door het verkrijgen van de diagnose kreeg ik eindelijk de puzzelstukken die ik nodig had om mijn leven anders in te richten.

Ik zie het als mijn missie om anderen inzicht te geven, hoe iemand met autisme de wereld om zich heen ervaart. Ik kan de theorie goed koppelen aan de praktijk, waardoor je nog meer inzicht krijgt in welke invloed autisme heeft in een leven.

Ik heb de afgelopen jaren heel veel geleerd, waardoor ik positiever naar mijn autisme kan kijken en er anders mee om heb leren gaan, ik heb nu meer energie, minder last heb van stress en ervaar mijn autisme minder als een beperking. Ik kan nu gelukkig zeggen dat ik mijn leven heb kunnen ombuigen van ‘overleven naar echt kunnen leven’, maar toch blijft het wel met vallen en op staan.

Datum:  18 juni 2019 
Zaal open:  19.00 uur (koffie en thee) 
Start lezing:  19.30 uur 
Einde lezing:  21.30 uur 
Locatie:  Berflo Hengelo 
Apolloplein 1
7552 VG Hengelo
Navigatie: Kuipersdijk afslag Artemisstraat en dan rechtsaf Hermesstraat (parkeren voorbij de Nettorama)
Kosten:  Gratis

Aanmelden
Vul het online formulier in, dit kan tot uiterlijk 13 juni 2018. Er zijn 144 plaatsen beschikbaar, deelname is op basis van volgorde van aanmelding.

 
Klik op dit icoon om terug te gaan naar het hoofmenu